VISIE


Ronny Rozenberg is een ‘visueel verhalenverteller’. Als documentair fotograaf legt hij over de hele wereld sociale en politieke kwesties met zijn camera vast. Hij wil op een open, oprechte manier echte menselijke verhalen vertellen.

Daarnaast legt hij ieder jaar een select aantal huwelijken vast. Zijn pure stijl van fotograferen past hij toe in zijn bruidsfotografie. Een huwelijksdag draait immers om mensen en laat een breed palet aan emoties zien: liefde, blijdschap, soms ook verdriet door het gemis van een vriend of familielid. Deze emoties vat Ronny in krachtige, integere en tijdloze beelden.

Ronny is dus geen standaard trouwfotograaf. Hij maakt geen foto’s ‘van iets’, maar ‘over iets’. Immers, foto’s die ons het meest raken zijn foto’s die laten zien hoe mensen zich voelen, niet hoe ze eruit zien. Het zijn foto’s met een ‘edge’, die mensen en hun emoties tonen in al hun puurheid. Foto’s die hun eigen verhaal vertellen.

Ronny zorgt ervoor dat jullie trouwfoto’s tot in de puntjes worden geregeld en een bijzondere herinnering vormen aan jullie huwelijk. Onder ‘werkwijze’ lees je meer over hoe wij werken.


AWARDS

Ronny was deelnemer aan de Noorderlicht Master Class 2011, de Eddie Adams Workshop XXV in New York en ISSP 2013 in Letland. In 2015 is hij geselecteerd voor de NOOR-Nikon masterclass in Amsterdam.

Het werk van Ronny is in diverse nationale en internationale publicaties verschenen: op de voorpagina van de New-York Times, in Stern, Die Welt, The Guardian, Haaretz, Global Post, NPR en de Huffington Post.

Zijn serie ‘Infiltrators’ heeft de eerste prijs gewonnen in de News category van de Local Testimony Award 2012 en is tentoongesteld in het Eretz-Israel Museum in Tel Aviv.

De foto ‘Jewish Rock ‘n roll’ is eind 2015 opgenomen in de vaste collectie van het Joods Historisch Museum.

Jewish rock 'n roll

Jewish rock ‘n roll