UITVAARTFOTOGRAFIE ARNHEM 


UITVAARTFOTOGRAFIE ARNHEM

Pure, krachtige en respectvolle uitvaartfotografie 
Foto’s van een begrafenis of crematie vertellen het verhaal van een verdrietig en tegelijkertijd bijzonder moment in het leven. Maar het is meer dan dat. Het is een verhaal over mensen. Over gemis en verdriet, maar ook over verbondenheid en liefde. In mijn uitvaartfotografie integreer ik mijn visie en ervaring als documentair fotograaf. Als documentair fotograaf vertel ik op een open, oprechte manier verhalen van en over mensen. Het fotograferen van begrafenissen en crematies benader ik op dezelfde manier: krachtige, respectvolle beelden die mensen en situaties tonen in al hun puurheid.

Hoe werk ik?
Het maken van foto’s tijdens een uitvaart is een precaire aangelegenheid. Het is van belang om zo onopvallend mogelijk te werken en de foto’s op een respectvolle manier tot stand te laten komen. Daarnaast vormen de foto’s een blijvende herinnering voor de nabestaanden en volgende generaties.

Fotograferen op de achtergrond
Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van een fotograaf van uitvaarten is, dat je op de achtergrond blijft. Als documentair fotograaf is dit voor mij vanzelfsprekend. Ik weet hoe ik mij geruisloos door ruimten en menigten kan bewegen en hoe ik momenten ook op andere manieren kan vatten. Een belangrijk element is de camera. In tegenstelling tot de meeste fotograferen gebruik ik een kleine, stille camera, zonder grote lenzen.

Aanvoelen van de situatie
De situatie weten in te schatten en de sfeer aanvoelen zijn cruciaal om op een integere manier een uitvaart te fotograferen. Ik voel feilloos aan waar behoefte aan is, wat wel en niet gewenst is en wanneer ik de camera even moet wegleggen. Bij het fotograferen van een begrafenis of crematie neem ik minder foto’s dan in andere situaties. Ik kies mijn momenten en fotografeer gericht.

Aandacht voor geheel en individu
Uiteraard zorg ik ervoor dat de ‘hoofd-elementen’ van de begrafenis of crematie goed in beeld worden gebracht. Tegelijkertijd valt mijn oog als vanzelf op de meest veelzeggende momenten. De persoonlijke, ‘kleine’ en soms bijna onzichtbare momenten: vingers die zich verstrengelen, een glimlachje bij het horen van een anekdote. Altijd op gepaste afstand, met respect voor de persoon.

Een beeld van mijn uitvaartfotografie
Privacy is belangrijk. Daarom deel ik geen foto’s van uitvaarten op mijn website. Wel is het mogelijk om een afspraak te maken om foto’s persoonlijk te komen bekijken. Om een beeld te krijgen van mijn visie op fotografie en mijn stijl verwijs ik naar mijn bruidsfotografie (www.ronnyrozenberg.nl). Deze beelden geven een gevoel van hoe ik situaties en mensen benader.

Werkwijze
Uiteraard is het van groot belang om samen de wensen met betrekking tot de fotografie te bespreken. Dit kan in overleg met de directe familie, een contactpersoon of de uitvaartverzorger. Je kunt vertrouwen op mijn kennis en kunde als fotograaf en mijn volledige zorg en aandacht. Dit geldt niet alleen voor de foto’s die ik lever, maar ook voor de communicatie voor- en achteraf.

Prijzen 
Reportage v.a. €550,-
Album v.a. €250.-
(prijzen incl. btw)

Contact
Meer informatie over mijn manier van werken licht ik graag toe in een persoonlijk gesprek. Neem hiervoor contact met mij op via e-mail.

Ik werk veel voor uitvaartondernemers in de regio Arnhem en Nijmegen en in de omgeving van Utrecht en Amsterdam en het Gooi. Uiteraard ben ik in heel Nederland, maar ook in het buitenland, als fotograaf inzetbaar.

Roman Ronny Rozenberg | fototograaf
ronnyrozenberg@gmail.com